Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 30 травня 2023 р.

 Бібліотека №41

Володимир Рутківський «Злюще Цапище». Відгук про книгу.

В цьому році в Одесі відбувся конкурс «Голоси», присвячений Володимиру Рутківському. Моїй дитині пощастило здобути перемогу у номінації «Віртуальні відгуки». Подарунком стала книга улюбленого письменника «Злюще Цапище».

На конкурсі дівчинка представила твір «Потерчата», де зуміла розповісти про бачення війни дитиною, тому і я хочу презентувати дитячу книгу очима дорослого.

Головний герой твору «Злюще Цапище» - малий Северинко, який має зайнятих роботою батьків. Коли хлопець грає на вулиці, то постійно конфліктує з Митьком, бешкетником та забіякою. Стандартна ситуація, з якою постійно стикаються хлопці на вулицях. Коли Северинко вирішує відпочити у бабусі в селі, то зустрічається з незвичайною твариною – Злющим Цапищем. Хлопцеві вдалося завести з ним дружбу. Цап вміє розмовляти і має потаємну мрію - навчитися літати за допомогою хвоста. Тварина постійно тренується і вірить у власні сили. Відпочиваючи у бабусі, Северинко зустрічає сусідську дівчину Наталю, і діти разом проводять веселе літо.

Особисто мені дуже сподобалось, як на прикладі калюжі Володимир Рутківський вчить дитину не лякатися невідомості і безодні. Коли друзі вдивляються у дощові калюжі, то вони спочатку лякаються їх, бо бачать себе в безодні, а «дно в тієї безодні таке далеке, що нізащо назад не повернешся.» Діти та Цапище діють згуртовано, разом перемагають невідомий страх, незабаром калюжа зникає, а разом з нею -  і дитячий жах. Цапище вчить дітей берегти природу, рятувати тих, хто потребує допомоги, а також вміти визнавати власні помилки.

Цапище досягло своєї мрії - навчитися літати, а ще воно відвідало восени свого друга Северинка і провчило хулігана Митька. Цей твір дуже цікавий, а найголовніше – він вчить дитину бути доброю, досягати мети, не лякатися бешкетників, а ще цінувати світ і тварин. Наші мрії можуть здійснюватися тільки тоді, коли ми віримо в себе, постійно працюємо та не покидаємо один одного. Книга «Злюще Цапище» подарує Вам та Вашій дитині гарний настрій та незабутні пригоди!


Немає коментарів:

Дописати коментар