Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара
«Перлина міста» - до Міжнародного Дня Чорного моря
У календарі дат багато різних свят і значущих днів. Але є серед них дійсно корисні і потрібні. Ті, що з перспективою на століття. І одним з них можна впевнено назвати 31 жовтня, яке у світі відзначається як Міжнародний день Чорного моря, по суті своїй став оберегом для "самого синього з морів" .  Міжнародний день Чорного моря (International Black Sea Day) відзначається щорічно 31 жовтня в пам'ять про день 1996 року, коли шість причорноморських країн — Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна — підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря. Тоді ж було вирішено заснувати сьогоднішнє екологічне свято. 
До Дня Чорного моря працівники нашої бібліотеки організували книжкову виставку, на якій представили книги які стосуються тематики Чорного моря.

Зокрема велика увага приділяється екологічному стану моря. Представлена література розкриває екологічні проблеми та пропонує шляхи їх розвязання.
Чорне море залишило слід у душах та серцях багатьох митців. Неможливо залишитися байдужим спостерігаючи за морськими хвилями або дивитися як губиться сонце у синій воді. А як зачаровує морський горизонт, де море зустрічається з безкрайнім небом. Особливо вправно відтворював ці чарівні пейзажі Іван Костянтинович Айвазовський, репродукції якого прикрашають нашу виставку.
Також Чорне море не залишило байдужими і майстрів слова: О. Пушкіна, Б. Окуджаву, Р. Гругмана, О. Бондар-
Кулініч, книги яких представляє наша виставка.
За останні кілька десятиліть стан Чорного моря сильно погіршився в плані екології. Цьому сприяють різноманітні чинники. Сильно впливають на розвиток морського життя постійні промислові викиди, які здійснюються багатьма з країн, які знаходяться до акваторії моря.

Це свято було засноване для того, щоб звернути увагу людей на необхідність дбайливого ставлення до природи. Тільки це зможе зберегти чистоту та красу моря для наступних поколінь. Береги Чорного моря давно є улюбленим місцем відпочинку людей з різних країн та континентів.

Немає коментарів:

Дописати коментар