Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

суботу, 13 жовтня 2018 р.

Филиал №13



                      ДЕ КОЗАК,ТАМ І СЛАВА”   
                 Це свято зосноване в 2014 році, в тяжкий час випробувань президентом              України Петром Порошенком. І не випадково, що це свято співпадає з іншим - релігійним православним святом Покрови Божої Матерi, яке завжди доводиться на 14 жовтня. З давніх давен Матiр Божа вважалася покровителькою  козацького війська. До неї в молитві зверталися козаки під час славетних військових походів та в мирний час.
   Наталiя Парнєва ознайомила учнів 5"д" класу школи №81  з історією виникнення українського козацтва та Запорiзької сечi, розповіла про культуру та побут запоріжців, про історичні постаті відомих козаків, військові походи, про умови зачислення та обов'язки козаків. 

Під час історичної подорожі Наталiя Парнєва також звернула увагу на символи козацького війська - флаг, гетьманську булаву, бунчук та клейноди,та разом з учнями переглянула невеличку документовану стрічку про існування Запорiзької сечi, підготовану вчителькою Оленою Василiвною .
    Велика історична роль належить запорізькому козацтву у звільненні наших причорноморських земель від турецького панства. Насамперед, імена славетних козаків Атамана Головатого та Семена Палiя носять вулиці Одеси. Про виникнення козацького хутору Чубаiвка, зараз це затишний район міста, де знаходиться наша бібліотека, учнів ознайомила  Наталiя Парнєва.
  
 Свою розповідь  Наталiя Парнєва іллюструвала тематичними книжками із фонду бібліотеки 13.
    








Наприкінці історичноі подорожі вона запропонувала учням цікаву вікторину, присвячену українському козацтву.

    Фотоматеріали зустрічі пропонуємо Вашоі увазі.


Немає коментарів:

Дописати коментар