Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

понеділок, 21 травня 2018 р.

Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара

Народознавче свято -
                      «Сорочка біла - вишита нитками» 


     17 травня Україна святкувала День вишиванки. Працівники бібліотеки № 47 разом з учнями 3-Б класу ЗОШ № 78 також долучилися до свята. 
Бібліотекарі провели народознавче свято під назвою «Сорочка біла-вишита нитками». 





Діти були  вдягнені в українські вишиванки.
Основним завданням  цього заходу було  виховання любові у дітей  до українських оберегів, символів, які є надійною частиною нашої культури і що завжди потрібно памятати та шанувати історію нашого народу.
Не забули поговорити про велике значення української пісні в українській культурі. Свято розпочали піснею «Пісня про рушник».

Тетяна Рейда ознайомила школярів з основними традиціями святкування  свята,розповіла про рушник,як основний символ і оберіг кожної родини. 

Вікторія Кузнець розповіла про основні елементи вишивки,які використовує кожна господиня при вишиванні полотна. Це - соняшник і виноград, ружа і барвінок,дубові листя  і жолуді,вишня і верба. Основну увагу було приділено калині. Калина на рушникові-то символ вірності і дівочої вроди,а калина з дубом-поєднання краси і сили .З квітами на рушниках переплітається пташиний світ: півень, зозуля, голубі сорока, соловейко і т.д. Адже, кожен елемент несе символічний зміст в малюнку.
Олена Ермакова - класний керівник, привітала всіх з святом. Вчителька  провела майстер-клас  по вишиванню, показавши дітям: як тримати голку ,як підбирати нитки,як вибрати малюнок. Діти з цікавістю робили перші  маленькі кроки в вишиванні.
Учні (Владислава Чечина, Аліса Лопатіна, СофіяСамойлова, Аріна Камбер, Тетяна Троян, Володимир Бондаренко, Костя Белоусов, Софія Приймак,Олексій Лакиза,Софія Андрійченко)проспівали українські пісні «Чорнобривці», «А на тих рушниках Україна моя».
 Софія Самойлова прочитала вірш «Родинний оберіг».
В кінці  заходу,всі дорослі і школярі,  в ігровій формі показали  сценку «Рушники у мами». Свято пройшло весело і цікаво.



Немає коментарів:

Дописати коментар