Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 15 травня 2018 р.

Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара


                 Вечір-диспут    «Дорога в безодню»


     Найбільші уми світу відзначали, що біди, заподіяні споживанням алкоголю, перевищують ті біди, що несуть людству чума, голод і війна разом узяті. Алкоголь дуже дорого обходиться суспільству. Чим він небезпечний?  Відповідь на це питання шукали впродовж заходу  працівники бібліотеки № 47 разом з учнями 11-А та 11-Б класу ЗОШ № 78.
Викрадач   розуму   -      так   називають   алкоголь   з   давніх  часів.   Про  властивості спиртних напоїв люди дізнались ще до нашої ери. З того часу, коли з'явився керамічний посуд і можливість виготовляти алкогольні напої з меду, соку плодів та дикоростучого винограду.



Термін алкоголь походить від арабського слова, що означає одурманюючий. Першу пляшку алкоголю виготовив араб Рагез у 860 році, з  того часу міцні алкогольні напої швидко розповсюджувались по всіх країнах світу. Дешева промислова сировина, зростання промислового виробництва алкоголю швидко наповнювали казну держави. Продаж спиртного на нашій планеті досяг фантастичних розмірів, тільки вина щорічно випивають більше 30 млрд. літрів. Якщо пляшки поставити в ряд, то вони підуть далеко в космос - довжина цього ряду перевищить десятикратну відстань від Землі до Місяця.
 Учні 8 класу зачитували стародавні притчі про вино, яке мало страшну силу, що призводило до трагічних наслідків.




  Учениця 11 класу  Надія Кукліна зачитала оповідання «Ангельські крила смердять перегаром»,  зі збірки творів сучасних українських письменників «Жити-пити» . В якому вона розкрила проблему алкоголізму у родині.








   


   Бібліотекар Вікторія  Кузнець провела огляд книг сучасних українських авторів, які розкривають теми пияцтва. Йшла мова про книги авторів Люко Дашвар, Сергія Жадана, Євгена Положія, Ларису Денисенко. Особливу увагу бібліотекар приділила книзі американського письменника Стівена Чбоскі «Привіт - це  Чарлі або переваги соромязливих». Цю книгу можна назвати своєрідною енциклопедією дорослішання для підлітків.








Шкільний психолог Дар'я Привалова розмежувала для учнів поняття «алкоголізм» та «пияцтво» також вона  відповідала на запитання які цікавили присутніх.
По завершенню заходу учні цитували уривки із збірки творів Річарда Баха  і закликали усіх до самовдосконалення і до духовного росту.

Немає коментарів:

Дописати коментар