Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

неділю, 23 грудня 2018 р.


Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара

«Олександр Олесь - співець радості і журби»


Олександр Іванович Кандиба назавжди увійшов в історію українського письменства як видатний поет-символіст і талановитий драматург. Для публікації творів використовував псевдонім Олександр Олесь. Його творча спадщина надзвичайно багата — тут і поезія, і драматичні твори, і проза, і публіцистика, і літературно-критичні статті. Багато перекладав твори світової класики, бо добре знав російську, білоруську, польську, сербську, болгарську, німецьку, англійську, арабську мови. 14 грудня працівники бібліотеки№47 приймали участь в проведені літературної години  про життєвий і творчий шлях Олександра Олеся.  

Олеся Літературна година «Олександр Олесь - співець радості і журби» була присвячена 140-літтю від дня народження поета.
 Захід був проведений в читальному залі бібліотеки школи №78 за участі школярів 10-х класів.  Головним   завданням, в проведенні літературної години ,  знайти відповідь  на питання «Чи знаємо ми Олександра Олеся?». Мабуть ,для більшості присутніх він був передусім ніжним ліриком. Але він володів також словом громадянина і патріота, дошкульним пером сатирика. Про все це цікаво й аргументовано розповіла Анна Малецька, студентка 3-го курсу українського відділення  університету ім.Мечникова. Анна Малецька –  поетеса,дипломований  лауреат різних  літературних конкурсів. Вона з великим почуттям та натхненням читала свої вірші .
Під час проведення заходу на екрані був  продемонстрований фільм про Олександра Олеся. Любов Волошина дуже мелодійно  виконала    твори покладені на слова Олександра Олеся в супроводі бандури .
Поетові почуття,роздуми про сенс життя,відчуття краси  прозвучали віршами  у виконанні школярів 10 класу. 

Лідія Болдинська,Ірина Топільська та Анна Малецька провели бліц конкурс. Учні   показали свої знання  про життєвий шлях поета та з  української літератури загалом.
 По завершенню заходу, Катерина Лисенко(класний керівник 10 класу) наголосила на  тому ,що  Олександр Олесь дав Україні не тільки близько півтора десятка поетичних книг, але й разом з дружиною Вірою Антонівною подарували  Україні великого сина ,  який придбав собі літературне ім’я Олег Ольжич. Літературна гостина  була цікавою і пізнавальною.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар