Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

середу, 26 грудня 2018 р.


Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара
«Ходить по землі Святий Миколай»

19 грудня працівники бібліотеки № 47 Вікторія Кузнець і Юлія Северюхіна брали активну участь в організації свята  Святого Миколая для дітей . в Україні раніше не було ніякого Діда Мороза. Ні Санта Клауса, ні Діда Мороза, лише міфічний персонаж Морозко, який асоціювався з усім зимнім періодом, а не лише із новорічними святами.
Так хто ж тоді в Україні дарував діткам подарунки? Кого вони чекали, із нетерпінням заглядаючи на ранок під подушку? Це був Святий Миколай – не вигаданий казковий персонаж, а легенда української історії. Кожного року, 19 грудня, українці святкують День Миколая, не зважаючи на багаторічні спроби «витіснити» його казковим Дідом Морозом та Сантою.


Учні 4-Б  класу ЗОШ № 78 з класним керівником Аллою Романчою підготували виставу «Ходить по землі Святий Миколай». Вони заходили до кожного класу і дарували дітям новорічну казку. Виставу  показували перед учнями 1-3 класів. У ролі Святого Миколая був Максим Гагарін, школярки-
Віра Моргус, Вікторія Тарнавська, Соня Петрик – були янголятами, які прославляли Святого Миколая і були його помічницями.  Маленьким чортеням був Дмитро Рубаха, який робив недобрі справи і був страшенним  розбишакою. Янголята сповістили Св. Миколая, що коїть чортеня і він зробив з нього слухняного хлопчика і навчив доброчинності. Протягом вистави янгоглятка співали новорічних пісень та вітали присутніх з новорічними святами. Юлія Северюхіна та Вікторія Кузнець розповіли дітям про добрі справи, які робив Святий Миколай для людей, про його добре серце і щиру віру в Бога. Також вони розповіли дітям про його земне  життя.
Алла Романча, класний керівник  4-б класу ,подарувала всім школярам початкових класів  казку і віру в те,що  Святий Миколай дійсно любив дітей . По завершенню вистави Святий Миколай роздавав дітям подарунки та солодощі із своєї чарівної торбини. Діти були в захваті від вистави.

Немає коментарів:

Дописати коментар