Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

четвер, 6 вересня 2018 р.


Бібліотека-філія №12 імені Олександра Купріна

Ветеранам розповіли про історію рідного міста

З нагоди 224-ї річниці від дня народження Одеси в Обласному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни пройшла урочиста зустріч з ветеранами, які проходять лікування у цьому медичному закладі.

Про яскраві сторінки історії рідного міста розповіли завідувач бібліотеки-філії № 12 Світлана Бучіхіна, краєзнавець Валерій Шерстобітов та голова організаційно-методичної комісії та комісії з військово-патріотичного виховання молоді Одеської міської ради ветеранів Микола Клімко.
Світлана Бучіхіна зупинилася на головних віхах заснування нашого міста.
— У 1794 році був підписаний Указ про заснування міста Одеси. Спочатку збудували порт. Величезний  внесок у розвиток нашого міста зробили Рішельє, Дерібас та Ланжерон, які жили і працювали за принципом: «Все для людей». Завдяки їм Одеса прославилася на весь світ як місто вільних людей.

Валерій Шерстобітов розповів про одеські вулиці та провулки, які описав у своїх книжках «Краеведческие прогулки».
— Спершу була серія «Уходящая Одесса», що складається з шести книжок, присвячена тим перлинам архітектури та історичним пам’яткам, які, на жаль, руйнуються та зникають. Пізніше у книжці «Промархітектура» також була висвітлена ця тема, але крізь призму промислових споруд. Творчі пошуки надихнули на створення серії книжок у співпраці з краєзнавцем Валерієм Нетребським «Краеведческие прогулки», в яких ми розповіли про одеські вулиці та провулки. Ці та інші книжки, де відображено цікаві факти з історії Одеси, ви знайдете у бібліотеці-філії № 12.
Микола Клімко говорив про те, як одесити героїчно обороняли рідне місто у роки Другої світової війни. Його розповідь ветерани доповнювали власними спогадами, адже ці буремні часи випали саме на роки їхньої юності чи дитинства.

Ветерани отримали у подарунок свіжі номери одеських газет — «На пенсии», «Одесская жизнь» та «Одесский вестник».
Усіх, хто хоче більше дізнатися про історію Одеси, Світлана Бучіхіна люб’язно запросила до бібліотеки, де проходила міні-виставка краєзнавчої літератури.


Немає коментарів:

Дописати коментар