Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

неділю, 17 лютого 2019 р.


Бібліотека №47 імені Олеся Гончара

«Афганістан – біль моєї душі…»



15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ту річницю виведення військ із Афганістану.
14 лютого в бібліотеці №47 була організована книжкова виставка
« Афганістан: уламки пам’яті». Цього дня  всім користувачам  бібліотеки пропонували звернути увагу на літературу про афганську війну та події того часу. Читачі з цікавістю брали в руки  книги та фотоматеріали про ті події.
Відвідувачам читального залу було запропоновано  переглянути відео «Афганістан болить в моїй душі» та уривки з фільму «9 рота»,де відображені документальні  та художні відео-фрагменти про  Афганську  війну. 




             В ОСШ№78 Вікторія Лунгу провела годину пам’яті присвячена воїнам- афганцям. Захід був проведений з учнями 6-б класу під керівництвом Ольги Кудлаєнко,класного керівника.
Присутні дізналися про події та героїв страшної афганської війни, а із почутої розповіді зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі - це війна, і що ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.






Вікторія Лунгу ознайомила присутніх з біографіями воїнів - інтернаціоналістів,які виконували свій обов`язок,  познайомила присутніх  з літературою про воїнів-афганців. Учні читали вірші про Афганістан.Серед них - « Багрянець ночі догоряв», « Гримів на  перевалі  бій», «За  перевали  Гіндукуша».








Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про наших співвітчизників, які віддали своє життя на чужій війні.
    Пам'ять про ці події  завжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар