Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.


Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара


Літературна година «В гості байка завітала»



13 лютого Вікторія Лунгу та Юлія Северюхіна завітали до учнів 1-В класу школи № 78 та провели літературну годину «В гості байка завітала». Так,  що ж таке байка?  Діти дізналися, що байка завжди має повчальний характер або щось висміює. Головними героями байки частіше виступають звірі, кожен з яких символізує людську рису – заєць- боязливість, лев – силу, лисиця – хитрість, ворона - хвалькуватість і т.д. У своїх байках письменники-байкарі викривають ті недоліки, які заважають людям жити. Байки засуджують моральну ницисть і вчать нас кращому. Бібліотекарі  розробили та представили відеопрезентацію про виникнення байок та про найвідоміших письменників-байкарів.


Юлія Северюхіна розповіла дітям про найвідомішого українського байкаря – Леоніда Глібова та зачитала дітям байку «Лев в облозі». Також бібліотекарі представили міні-інсценіровку байки Сергія  Міхалкова «Лисиця та бобер». Вікторія Лунгу зачитала дітям байку Олени Пчілки «Микола й Лиска». Також діти переглянули мультфільм «Ворона та Лисиця» по мотивам байки  Івана Крилова. Завершували захід веселими загадками про тварин, які частіше всього зустрічаються у байках.
Чимало повчального знаходять для себе у байках все нові і нові покоління людей, вони вчать нас людяності, доброзичливості і працьовитості.
Отже, байки допомагають нам розуміти добро і зло, правду і кривду в житті людей, тому виховне значення байок важко прероцінити.

Немає коментарів:

Дописати коментар