Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

четвер, 8 листопада 2018 р.


Бібліотека № 7 імені Олеся Гончара

Василь Сухомлинський з дітьми і для дітей


Василь Олександрович Сухомлинський – один із видатних педагогів сучасності не лише в Україні, а й у всьому світі. Василь Сухомлинський дуже любив дітей тому й став вчителем. 
Це справді людина з полум’яним серцем, він віддав школі 35 років свого життя. 
У своїх працях письменник створив ідеал справжньої людини, якій притаманні такі риси характеру: відданість рідній землі, рідному народові,  любов дорідної мови, повага до старших, бережне ставлення до природи, доброта, працелюбність, милосердя.


Працівники нашої бібліотеки брали участь в голосних читаннях разом з бібліотекарем ЗОШ № 78  Лідією Болдинською, учнями 4-Б класу та їх класним керівником  Аллою Романчою. Учні зачитували твори Василя Сухомлинського, серед них: «Камінь», «Яблуко в осінньому саду», «Добре слово» ,«Розділена радість», «Що посієш, те й пожнеш», «Кам’яне серце »  та інші твори. 
Протягом уроку учні ділились своїми думками про те, що саме хотів донести до них письменник в своїх оповіданнях. Діти зрозуміли, що Василь Сухомлинський через свої оповідання та казки намагається виховати у кожного з них почуття гідності,  гуманності, доброту, любов,  увагу до літніх людей, чесність .Враховуючи ці риси характеру ,кожнен може стати доброю людиною.


Сьогодні людство широко використовує безцінну спадщину Василя Сухомлинського, адже дбати про щастя інших було метою всього його життя.






Сухомлинський говорив: «Дорогі мої! Я буду жити і працювати для вас, доки в моїх грудях б’ється серце. Ніякі високи звання, ані титули не зіпсують мене. Я залишуся таким, яким був досі. Найвище звання на світі – бути Людиною і дбати про щастя інших».

Немає коментарів:

Дописати коментар