Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

понеділок, 13 лютого 2023 р.

                          «Моя незламна  Україна»


В бібліотеці №47 ім.О.Гончара для читачів  бібліотеки була організована і представлена книжкова виставка «Моя незламна  Україна». 

Протягом дня бібліотекарі  проводили бесіду  біля виставки про події в Україні, про формування  в кожній області  окремих стрілецьких батальйонів,згідно із рішенням керівництва ЗСУ,для реагування на загрози національній безпеці держави.Зокрема до батальйону запрошують добровольців. 

Війна в Україні триває... Створення добровольчих стрілецьких батальйонів допоможе зупинити спроби ворога зламати нашу оборону,уникнути втрат серед цивільних,й нарешті звільнити захоплені території.За цей час українські письменники встигли осмислити те, що відбувається з нами, у своїх творах – хтось з них воював, хтось допомогав як волонтер, а хтось навіть був у   полоні. Бібліотекарі  вибрали декілька важливих книг про російську-українську війну, які допоможуть зрозуміти, що відбувається зараз.Українці століттями героїчно боронили свій край, свою волю від аґресивних чужинців.Читачам були представлені книги Андрія   Кокотюхи «Червоний»,Василя Шкляра «Чорний Ворон»,Сергія Жадана «Інтернат»,Сергія Лойко «Аеропорт» та інші. 

Читачів знайомили з історією створення січових стрільців   та  стрілецькими   піснями . В усі часи людей надихала пісня, вона завжди несла глибокий сенс. Як у кожного з вас є улюблена пісня, так і в кожної держави є головна пісня  «Ой у лузі червона калина…».  Стрілецькі пісні́ — пісні, створені в легіоні Українських січових стрільців 1914—1918 під час національно-визвольної боротьби (маршово-бойові, жалобні, любовні й жартівливі). Головні творці стрілецьких пісень: М. Гайворонський, капельмайстер оркестру  УССР. Л.Купчинський. Сьогодні захисники України  це не тільки воїни, але всі чоловіки та жінки, які відстоюють інтереси України, українську мову, традиції, історію, це — патріоти нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар