Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Бібліотека №41
Читаємо разом!


Бібліотекар Ірина Шаповалова радить прочитати книгу  одного з найвідоміших сучасних  і модних швейцарських письменників    Жоеля Діккера « Правда про справу Гаррі Квеберта». Ця історія – мікс детективу, трагічної історії забороненого кохання, чоловічої дружби, душевних розладів та духовного злету. Книга отримала Гран-прі Французької академії за найкращий роман, а сам Жоель Діккер був нагороджен Гонкурівською  премією ліцеїстів.

З головним героєм цього твору - видатним письменником Гаррі Квебертом, я би хотіла спілкуватися про те, яке місто на світі найкраще, дивлячись на міську панораму з висоти будинку.


У романі іде мова про те, як треба писати твори, щоб  зробити  вагомий внесок в світову літературу. Книга чимось нагадує мені роман «Майстер і Маргарита» Булгакова та «Лолиту» Набокова. Гаррі, якому вже за тридцять, покохав Нолу, дівчину-підлітка, а вона відповіла йому. Суспільство не сприймало такі стосунки. Їх вважали негідниками, а вони кохали по-справжньому. Звісно, таке  почуття не має право на існування, а платити за нього треба життям, сумом та гідністю. Це трагедія і перемога, радість і біль. Він втратив все: славу, волю, друзів і самого себе. Вона - життя. Всі вважають, що Гаррі убив Нолу, і лише його приятель-письменник не вірить пліткам. Але факти… факти… Це роман в романі як у Булгакова. Такі собі літературні перехрестя.

Кримінальний сюжет твору постійно змінюється, до останніх сторінок важко зрозуміти, хто і навіщо вбив Нолу. Кінцівка шокує і перевертає весь сюжет. В неї важко повірити і пояснити.

Коли я читала цей роман, то відчула, що існує справжнє чоловіче кохання, яке не підкоряється плину років. Я зрозуміла, що означає бути Письменником, скільки коштує рай на землі для творчої людини, і що стоїть за написанням великого твору. Роман про життя, ненависть, зраду, вбивство, віру та смерть.

«Про хорошу книжку судять не лише за останніми словами, а й за впливом усіх попередніх слів укупі. Хороша книга – це книга, прочитавши яку, люди шкодують, що вона закінчилася.»- вважає автор. «Життю надають сенсу дві речі: книги і кохання!» - каже головний герой майбутньому письменнику.
Найкраща  книга з усіх тих, що я прочитала за останні роки.
Роман вийшов в видавництві «Старого Лева», яке завжди гарантує якість своїм читачам!

Немає коментарів:

Дописати коментар