Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 27 серпня 2019 р.


Бібліотека-філія №12 імені Олександра Купріна
Згадуючи безсмертний подвиг одеситів
В Одеському обласному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни співробітники бібліотеки-філії №12  разом з представниками міської ради ветеранів провели зустріч-бесіду, присвячену 78-й річниці початку оборони Одеси від фашистських загарбників. У заході взяли участь більше 30 пацієнтів госпіталю.

Завідувачка бібліотекою-філією №12 Світлана Бучіхіна розповіла про ті буремні дні, коли Одеса мужньо тримала оборону від фашистської навали.
-          Одесити - яскравий приклад героїзму і самовідданості, любові до рідної землі, - відзначила Світлана Борисівна. - Сьогодні, разом з вами ми згадуємо їхній безсмертний подвиг, гортаючи нетлінні сторінки історії. Адже ви, як ніхто інший, знаєте  про всі  труднощі та радощі тих воєнних років. На цей час припало ваше дитинство, юність та, на жаль, війна назавжди залишила у пам'яті гіркий відбиток.  Ми не маємо права забути ті дні. Тож співробітники бібліотеки усіляко  сприяють збереженню цієї пам'яті. Адже ваш подвиг – безсмертний.
Слова Світлани Борисівни до сліз розчулили сивочолих ветеранів, які  ділитися спогадами про ті героїчні роки.
-           Для мене пам'ятним днем є 16 серпня. У перший же день призову  встати на захист Одеси сотні добровольців-моряків подали рапорти про зарахування до морської піхоти, - згадав один із днів оборони міста Микола Іванович.
Підполковник у відставці, голова комісії з військово-патріотичного виховання молоді міської ради ветеранів Микола Сергійович Климко відзначив, що  нині дуже важливо передати історичну правду підростаючому поколінню.
-          Як на мене, сьогодні вкрай актуальним питанням є патріотичне виховання молоді, - зазначив Микола Сергійович. - Активісти ветеранського руху прагнуть зберегти та передати пам'ять про події Великої Вітчизняної війни та священний подвиг ветеранів нашим онукам, адже вважаю, що це – священний обов'язок кожного з нас.
 Від партнерів бібліотеки ветерани отримали  свіжі номери видань «На пенсии», «Одесская жизнь», «Пенсионная телепрограмма» и «Дачник».
А потім  разом  з гостями пацієнти госпіталю заспівали такі знайомі  пісні тих далеких героїчних  воєнних років:  «Священная война», «В землянке», «Огонек», «День Победы», реквієм «Поклонимся великим тем годам», «Катюша» та інші.





Немає коментарів:

Дописати коментар