Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

середу, 21 лютого 2018 р.

Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара  

                                  Усний журнал «День памяті героїв» 


 Мамочко, вибач за чорну за хустину
За те, що будеш віднині сама.
Тебе я люблю. І люблю Україну
Вона, як і ти, в мене була в мене одна.  

                    
                     О. Максимишин-Корабель     


  Герої Небесної сотні – не звичайні люди, а обрані, бо відстояли найдорожче, що дав Господь людині – життя. Високу ціну вони заплатили за майбутнє своєї країни віддавши найдорожче. 
«…на Інститутській палають,укриваючи небо міста густим чорним димом, вантажівки, якими правоохоронці кілька тижнів поспіль перегороджували прохід в урядовий квартал. Бійня на Шовковичній, є вогнепальні поранення. Києвом ширяться  чутки про перших загиблих. Люди, старі й малі шикуються й передають із рук  у руки бруківку…»  

«…уже ніч. У тилу силовиків на Інститутській, гуляють бійці без розпізнвальних знаків. Біля Жовтневого палацу, який ’’правоохоронці’’ нещодавно відбили в мітингувальників –вщент розтрощені ними автівки.  На вулиці - купа одягу,розбитих шоломів, особистих речей тих , для кого за місяці Євромайдану перейменована в палац Свободи будівля вже стала рідною…»   В.Бурлакова 
          Звичайний мітинг переріс у революцію, яку назвали Революцією Гідності. Завдяки Євромайдану в нашій країні відбулися значні зміни, але якою ціною… Своє життя віддали найкращі сини України, справжні патріоти – Герої Небесної Сотні.
         Учні 9,10 класів школи №78 разом з бібліотекарями бібліотеки № 47 розробили усний журнал «День памяті героїв»


Учні  зачитували  вірші сучасних поєтів-аматорів.







 Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна!  




     

     Ігор Рудківський представив проект «Мій батько-моя гордість», який він сам розробив та присвятив своєму батьку, який служить у Збройних Силах.











      Ірина Топільська розповіла про прагнення людей,  які протестували на Майдані у 2013-2014 рр. 






        Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. В наших руках майбутнє нашої Батьківщини. Ми повинні бути господарями своєї землі і все робити для того, щоб Україна була квітучою і незалежною. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга.

Немає коментарів:

Дописати коментар