Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

четвер, 15 червня 2017 р.

Филиал 12


Рекомендуємо  прочитати нашим читачам книгу Ігоря Лильо 

"Львівська кухня"


Лазанки по-львівськи завдяки італійцям, форшмак придумали євреї, а пажиброди – вірмени. Феномен галицької кухні – це суміш народів та культур, які витворювали нашу спільну спадщину на цій землі впродовж тривалого часу. В цьому впевнені автори книги «Львівська кухня» Ігор Лильо та Всеволод Поліщук, які описали смаки Львова в історіях людей. Вони розповіли у своїй книзі про те, як рецепти пов’язані з відомими львів’янами, чим особлива та як змінювалася галицька кухня, а також нагадали галичанам про забуті традиційні страви
 Львівска кухня як складова чстина галицької — це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педентичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземномор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня неповторна. Але, попри свою витонченість та оригінальність, львівська кухня і далі намагається опиратись на місцеві продукти, традиції та історичну пам’ять. А це викликає велику повагу. Книжка, яку ви тримаєте в руках, лише на перший погляд присвячена кухні -одному з найважливіших аспектів львівської історії. Насправді вона набагато цікавіша і змістовніша. 

Відомий знавець міста Лева — Ігор Лильо — за допомогою головного редактора журналу «Егоїст», керівника гастрономічних проектів Клубу галицької кухні Всеволода Поліщука поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв. А рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче їх готують.




Немає коментарів:

Дописати коментар