Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

суботу, 11 березня 2017 р.

Филиал №47

                                    "Тарасова мудрість"

                      Шевченківський день в бібліотеці


9 березня працівники бібліотеки No47 організували та провели Шевченківський день. В програмі дня була організована і представлена читачам книжкова виставка «Думи Кобзаря живуть між нами», театралізована вистава «Наймичка» та конкурс на краще читання віршів. На заході були присутні учні, викладачі, бібліотекарі, батьки дітей. Люди різної вікової категорії в залі - це не дивно, тому що Шевченка знають і люблять дорослі та діти.
Про життя та творчість великого митця Віра Колкер показала відео презентацію «Тарас Шевченко-України син». На екрані демонструвались цікаві слайди, які супроводжувались музичними творами. Книжкову виставку презентували бібліотекарі Ірина Топільська та Неоніла Дюкарева. Протягом вечора учні читали вірші Тараса Шевченка: «Мені однаково», «Думи мої, думи мої...», «Садок вишневий коло хати», «Доля». Неперевершеним серед присутніх учнів в читанні віршів Шевченка був, як завжди, Владислав Бериславський, учень 8-б класу. Проникливо й емоційно звучали патріотичні пісні про Україну. Адже, найперше, Шевченко - син України, геній та пророк нації. Учні 9 класу показали сценки із твору Тараса Шевченка «Наймичка».

Діти грали дуже чуттєво. Анастасія Воронцова в ролі наймички Ганни, Владислав Луппа в ролі Марко, Владислав Сапоговський в ролі діда Трохима, Алена Чебаненко в ролі Катерини та інші учасники вистави були нагороджені щирими аплодисментами всіх присутніх в залі. Захід пройшов дуже цікаво, і це визвало бажання у багатьох присутніх взяти збірку творів Шевченка та перечитати.










Немає коментарів:

Дописати коментар