Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

середу, 19 липня 2023 р.

 Бібліотека №41

Відгук про книгу Світлани Талан «Спокута».

Роман Світлани Талан «Спокута» розповідає про те, що рідна земля охороняє нас, дарує щастя та віру, здоров'я і сили. Всім дівчатам, які є в роду Катерини, головної героїні твору, треба жити тільки там, де народилися, і ніколи не залишати рідний край. Всі дівчата матимуть чарівну вроду і вірне кохання, бо так обіцяла Богородиця, коли з'являлася у сні бабусі. Якщо ж ця умова не буде виконана, і хтось покине рідну землю, то настануть важкі обставини. 

Красуня Катерина любить свою домівку, село, природу, що оточує, рідних людей та життя. Дівчину дуже кохає Роман, але вона обирає його друга. Це роковий вибір, бо невдовзі стосунки псуються. Марно просив дідусь улюблену онуку прислухатися до родинних легенд та застерігав від лиха. Не вірить Катерина. Молода жінка їде в місто, де будує успішну кар'єру, але не знаходить жіночого щастя.

Проходить певний час. Єдиний син головної героїні потрапляє у халепу, чоловік, що поруч з нею, виявляється пройдисвітом, а найкраща подруга зраджує. Не треба було порушувати родинний заповіт. В житті Катерини починається чорна смуга.

Катря всюди шукає гроші, щоб витягти сина від наркоторговців. Жінка повністю втрачає спокій і все майно. Як вона вийде з цього? Як спокутає гріх? Яка ціна питання? Світлана Талан майстерно зображує любов матері, страждання та почуття, вірне кохання і зраду.

Книга «Спокута» розповідає про зв'язок поколінь, про те, що рідна земля – наша сила. Поки ми разом з близькими у рідних краях, ми маємо все. Коли ж ми йдемо проти волі Бога, то втрачаємо духовність та самих себе, а потім сплачуємо надзвичайно високу ціну.

Чи врятує Катерина сина? Чи зможе стати щасливою? Книга подарує Вам цікаві години читання!



Немає коментарів:

Дописати коментар