Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 4 липня 2023 р.

 Бібліотека №41
Відгук про книгу Макса Кідрука «Доки світло не згасне назавжди»

Цей роман такий цікавий та незвичайний, що неможливо відірватися! Чимало з описаного ґрунтується на наукових фактах (найдивнішим із яких, на думку автора, є перевиробництво та подальше відсікання нейронних зв’язків у мозку немовляти). Ви колись замислювались над тим, як функціонує мозок людини? Які загадки він містить? Як змінюється та розвивається? Роман починається з розповіді про життя сучасних підлітків. Головна героїня – учениця Рут. Дівчина закінчує школу та готується до ЗНО. Рут прагне самостійності і дратується через те, що батьки постійно повчають її. Єдина підтримка – старша сестра Інді. 

Макс Кідрук майстерно зображує почуття та емоції підлітків, показує їх стосунки. Одна випадкова вечірка у гуртожитку закінчується для Рут сп’янінням та небажаною вагітністю, а далі традиційно – шок, сварка з хлопцем та батьком, самотність і біль. Рут не може впоратися з усім негативом, а тут ще й непорозуміння з Інді, яка втрачає в аварії нареченого та вважає, що молодша сестра також винна у цьому.


Рут не витримує всього навантаження та вчиняє невдалу спробу самогубства. Від смерті ученицю рятує вчителька біології. Після реанімації життя головної героїні змінюється назавжди. Рут постійно бачить дивні сни, які не тільки нагадують реальність, але й можуть змінювати її. Так дівчина виправляє свої помилки: уникає рокової вечірки та рятує від аварії коханого сестри. Реальність змінена. Всі щасливі, але Всесвіт не пробачає, коли хтось втручається у його закони. Уві сні Рут переслідують невідомі істоти, а всі навкруги вважать її божевільною. Про те, що реальність змінилася, знає тільки головна героїня та її вчителька біології, яка також має нестандартні здібності мозку і повертає з того світу коханого чоловіка.

Як врятуватися від істот, що не дають спокою та сну? Чи може чимось допомогти сучасна наука та молодий лікар? Які варіанти має доля кожної пересічної людини? Роман «Доки світло не згасне назавжди» сподобається всім тим, хто любить містику, психологію та медицину, цікавиться законами Всесвіту та загадками людського мозку.

Книга Макса Кідрука – унікальний психологічний та філософський твір. Читаючи текст, замислюєшся над сенсом життя та над тим, що іноді втрати і помилки


прогнозовані та необхідні. Автор ніби закликає нас жити та вміти тримати удари, не вмирати від болю, а йти далі. Все вирішується законами Всесвіту. Ми повинні підтримувати та пробачати рідних, бо в інакшому випадку може трапитися лихо.

Чи змінювала б реальність Рут, коли б знайшла підтримку? Що нами керує? Вибір, випадковість, характер чи обставини? Долю можна обирати? Ми знаходимо свій життєвий шлях серед багатьох можливих маршрутів? Наші сни мають владу над реальністю?

Обов’язково прочитайте цей роман та знайдіть відповіді на всі питання!


Немає коментарів:

Дописати коментар