Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 20 квітня 2021 р.


                                                   Бібліотека №41
                                                  Леонардо – казкар

Іноді здається, що ми знаємо про цю людину дуже багато, іноді – що дуже мало. Генії не мають дати смерті, бо їх творіння вічні. Леонардо увійшов в різні галузі науки та мистецтва як людина, що випередила свій час. Деякі його полотна залишаються таємницями, незважаючи на сучасні технології.

 Мало хто знає, що да Вінчі мав ще й чудові літературні здібності. Ще в дитинстві Майстер спостерігав за птахами, комахами,  тваринами, деревами, природними явищами та рослинами. Він дуже любив живу природу і був проти знущань над нею. У його майстерню хлопчики постійно приносили скалічених птахів та цуценят, яких Леонардо виліковував. Торговці ринків дуже раділи, коли да Вінчі приходив на базар,бо він намагався придбати  побільше птахів тільки для того, щоб подарувати їм волю. Все це стало поштовхом для написання казок. Флорентієць Бруно Нардіні робить літературну обробку знайдених по світу творів Майстра і видає їх сучасною мовою. Книги стають хітами продаж, хоча за життя Леонардо казав, що не володіє літературними хитрощами. Це відбувається у 70-ті роки ХХ ст.

Казки да Вінчі вчать нас законам життя, намагаючись уберегти людей від пороків, негараздів та самознищення. Наприклад, у казці «Справедливість» Леонардо вчить нас працювати злагоджено та за своїми здібностями, як бджолиний рій, а у казці «Нічник та мотиль» застерігає від небезпечних ігор з вогнем. Кожна казка – це маленьке повчання, яке актуальне у будь-який час. Обов’язково читайте казки своїм дітям і навчайтеся разом з ними!

2 коментарі: