Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

неділю, 1 квітня 2018 р.


 Бібліотека №47 імені Олеся Гончара.
Бібліотечний урок про складові елементи книги.

29 березня в бібліотеці №47 був проведений бібліотечний урок під назвою «З чого складається книга».
На захід були запрошені учні 5-го класу  83 школи. Метою і основною ціллю уроку було ознайомити учнів зі складовими книги, історичними витоками створення книг, роботою художників-ілюстраторів.
.Вікторія Кузнець ,бібліотекар-бібліограф бібліотеки, розповідаючи про  книги, намагалась  розвивати  у дітей вміння аналізувати складові книги.
В цікавій для школярів формі вона показала багато книг і розповіла про основу кожної книги це: обложка або картонна палітурка на яку часто одягають суперобложку, корінець,книжковий блок,сторінка.
Дітей  зацікавили незвичні для їх сприйняття слова «фронтиспіс- малюнок», «ляссе- стрічка -закладка», «каптал-одноколірна стрічка», «форзац- подвійний лист». Вікторія  знайомила учнів з  такими книгознавчими поняттями як: титульний аркуш, передмова, зміст, умовні графічні позначки, виноска ,а також, чим відрізняється  збірка авторська  від збірки тематичної. 
Школярі познайомилися з видами друкованої продукції,з незвичними за форматом виданнями.
Софія Корсовська,Данило Лезніков,Микита Лезніков читали вголос  окремі тексти 
із  книги-збірки «27 причин читати книги».Ця книга дуже гарно ілюстрована і розкриває таємниці привернення уваги школярів до мистецтва прочитання текстів. Це дитяче видання книги. Проводячи  бібліотечний урок ,бібліотекар допомагала учням розвивати вміння самостійно знаходити потрібний твір і потрібну книгу на полицях бібліотеки .В кінці заходу учні подякували за проведений для них урок.




Немає коментарів:

Дописати коментар