Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

середу, 13 грудня 2017 р.

БІБЛІОТЕКА №47.

«Кожна дитина має право»

Літературно-правовий урок   до Всеукраїнського тижня прав людини в бібліотеці №47 ім.Олеся Гончара.
13 грудня працівники бібліотеки №47 з вчителями школи №78 провели літературно-правовий урок під назвою «Кожна дитина має право». 
День прав людини – міжнародне свято, що відзначається за пропозицією Генеральної асамблеї ООН.
Указом Президента України від 08.12.2008 р. було започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини.
10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини, що проголошує права особистості, цивільні та політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. 
Урок права був проведений з учнями 3-а класу школи №78.Класний керівник ,Олена Єрмакова,познайомила своїх учнів  з основними правами кожної дитини згідно Конституції України.
Бібліотекарі-Лідія Болдинська,Неоніла Дюкарева,Тамара Кравчук  прочитали  казки  дітям -«Дюймовочка», «Білосніжка і сім гномів», «Золушка», «Айболіт». Прослухавши ці казки ,учні ділись своїми думками і дуже активно  обговорювали  персонажів  цих казок  захищаючи  їх права .Не обійшлось без гарних малюнків. На уроці  діти з задоволенням розмальовували   на папері своїх  улюблених героїв .Сергій Заклевенець,Анастасія Оленицька,Софійка Самойлова,Настя Павленко  представили свої художні роботи,які намалювали дома.   В цей день в однієї із однокласниць був  день народження.
Всі діти з повагою і щирістю  читали вірші  і висловлювали свої побажання їй. Гордістю  цього класу є учні,Паша Байда і Аліса Негневицька .Вони стали призерами в Болгарії та Італії з бальних танців.  В кінці заходу діти з добрими посмішками   фотографувались з бібліотекарями та  улюбленою вчителькою.

Немає коментарів:

Дописати коментар