Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 25 червня 2024 р.

           «Конституція – правовий оберіг України ».


25 червня в бібліотеці №47 ім.О.Гончара  для читачів представлена книжкова виставка   «Конституція – правовий оберіг України », на якій представлені  книги про історію та важливі актуальні положення Основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу. Напередодні свята, хочеться згадати про витоки основних ідей правової держави для України. Першим конституційним актом України стала Конституція гетьмана Пилипа Орлика, що вважається і значним юридичним досягненням, і доказом зрілості української політичної думки початку ХVIII столітті, відображаючи дух нації, її демократичний менталітет. Конституцію Пилипа Орлика не можна вважати конституцією в сучасному розумінні цього слова, проте її вплив на законотворчу діяльність в Україні важко переоцінити – політико-правової ідеї, викладені в Конституції Пилипа Орлика, мали значний вплив на подальший розвиток української суспільно-політичної думки.           

 День Конституції України - важливе свято для кожного українця.

середа, 19 червня 2024 р.

 Бібліотека №41

Відгук про книгу Світлани Талан «Замкнене коло»



Наша філія радить своїм читачам прочитати книгу Світлани Талан «Замкнене коло». У центрі твору – Мирослава, яка багато років працювала у школі звичайною вчителькою, але все прагнула кращого життя. Вона виховувалася у дитбудинку, бо у підлітковому віці втратила свою єдину виховательку – стареньку бабусю. Мира дуже рано зіштовхнулася з жорстоким світом неправди, приниження та виживання. Головна героїня прагнула своєму синові кращої долі і мріяла придбати йому власну квартиру. Жінка відкриває маленьку крамницю, бере кредити та зустрічається з усіма проблемами приватного підприємця. Через це Мира постійно втомлюється, нервується та забуває про духовні цінності.


У людському натовпі жінка іноді бачить свою покійну бабусю, хоче наздогнати її, але бабця постійно зникає. Мирослава втрачає спокій, попадає до психіатричної лікарні, бо всі розуміють, що образ бабусі - марення хворої уяви. Лікування нічого не дає. Вдома все повторюється. Справи у крамниці йдуть погано через постійні нестачі грошей, а чоловік закохується в іншу. Тоді бабуся радить «продавати» комусь свої нещастя. Мира так і робить, але її нещастя випадково купують друзі та близькі люди… Тепер руйнуються життя найдорожчих.

середа, 12 червня 2024 р.

 Бібліотека №47 ім.О.Гончара рекомендує звернути увагу читачів на твори французького письменника Лорана Гунеля. До вашої уваги його книга

«День, що навчив мене жити».


Це --роман із цікавим сюжетом та інтригою.

Головний герой роману «День, що навчив мене жити» - молодий чоловік Джонатан живе звичним життям, має типові думки, бажання та мрії середньостатистичної сучасної людини: трохи більше грошей, краще житло, нове авто, ствердження на роботі .

Хто з нас не чекав того дня, який змінив би наше життя? У звичайнісінький сонячний вихідний, сповнений теплих барв і позитивних емоцій Джонатан робив приємну прогулянку пірсом. Звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом його хапає за руку молода циганка... «Я прочитаю твоє майбутнє», — каже вона. Він посміхаєтеся так, наче чує нісенітницю, але руки не прибирає. Хай там як, жодне передбачення не зіпсує цього дивовижного недільного дня. Але ось він дізнається, що... має померти! Однак пророцтво циганки перевертає його життя догори дриґом, бо, можливо, цей день — останній. Та хіба таке можливо?..

середа, 5 червня 2024 р.

                                       «Мирне небо дітям України"

                                         малюнок на асфальті

 


4 червня, під час шкільних канікул бібліотекарі бібліотеки № 47 разом з вчителями початкових класів ліцею №78 провели арт-терапію малюнок на асфальті під гаслом «Мирне небо дітям України".

На подвір'ї ліцею №78 розграфили ділянки, на яких кожна дитина створювала свій малюнок.

Діти  різнокольоровою крейдою малювали український прапор, герб, соняшники і квіти, улюблених казкових героїв, і найзаповітнішу свою мрію – мир в Україні. 

понеділок, 3 червня 2024 р.

                             "Діти війни" 

                                                 Інформаційний відеоогляд

4 червня відзначається Всесвітній день безневинних дітей, які постраждали від агресії. Цей пам'ятний день запроваджено рішенням Генеральної Асамблеї ООН на одному зі спеціальних засідань з питань про Палестину у 1982 році.



Міжнародний день безневинних дітей — це своєрідний протест проти насильства і війни. Метою цього Дня є спроба відчути біль і страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному насильству, морально-психічній і духовній обробці.