Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

четвер, 3 серпня 2023 р.

 Бібліотека №41

Відгук про книгу Макса Кідрука

Наша філія знову хоче розповісти про улюбленого автора багатьох читачів – Макса Кідрука. Його роман «Не озирайся і мовчи» сподобається всім тим, хто любить науку і містику. Марк – головний герой твору, звичайний підліток, який добре навчається, але виглядає диваком серед своїх однокласників. Він надто гостро відчуває на собі, що таке нерозуміння і самотність. Вірний друг Марка –  його дідусь Арсен, старий добре знає закони фізики та може надати відповідь на будь-яке складне запитання.

Життя Марка різко змінюється, коли він починає спілкуватися з Софією, дівчиною-сусідкою, яку постійно жорстоко б’є батько. Діти залюбки спілкуються та розуміють один одного. А тепер уявіть собі, що звичайний ліфт, який знаходиться у будинку, може перевезти вас в інший вимір. Для того, щоб потрапити туди, треба просто натискати кнопки певних поверхів і не озиратися, коли до тебе в кабіну зайде невідома істота. Розмовляти з нею також не треба.

Марк вірить тільки в наукові теорії і закони, тому спочатку не довіряє новій подрузі, але згодом все-таки вирішує провести власне дослідження. Так хлопець вперше потрапляє в іншу реальність. Соня також може вільно пересуватися між вимірами, і друзі згодом починають щодня користуватися ліфтом…

Які ж загадки охороняє старий будинок? Чому ліфти в будинках на інших вулицях не можуть виконувати містичну функцію переміщення? Які закони діють в  різних світах? Які там рослини і тварини? Кого можна випадково зустріти по той бік? Чи безпечно постійно подорожувати таким ліфтом?

Макс Кідрук майстерно зображує хвилювання і почуття пересічних підлітків, їх проблеми і біль. Письменник через образ діда Арсена цікаво розповідає про різноманітні наукові експерименти та показує дію науки у повсякденному житті.


 «Не озирайся і мовчи» - це містичний роман і глибоко психологічний твір, який навчає нас розуміти сутність буття. Книга навчить вас, шановні читачі, не тільки добре розбиратися в різних ситуаціях за допомогою точних наук, але й покаже, що є багато речей, які ще й досі не вивчено. Від себе хочу додати: після прочитання твору не бійтеся своїх ліфтів, бо вони звичайні, а послідовність натискання поверхів – це лише містичне припущення


Немає коментарів:

Дописати коментар