Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 31 січня 2023 р.

 Філія №13

                                    Книги-ювіляри 2023.


    Традиційно бібліотеки КУ “ЦБС для дорослих” нашого міста презентують у січні постійно діючу книжкову виставку "КНИГИ-ЮВІЛЯРИ", котра розповідає читачам про твори світових та українських письменників і поетів, які відзначають ювілейну дату від дня написання чи публікації. Цей проект був запроваджений вже більш десяти років тому фахівцями центральної міської бібліотеки ім. Івана Франка і неодмінно цікавить і користується попитом у читачів нашого міста. У таких експозиціях неодмінно знаходять читання для себе і школяр, і студент, і молода особа, і досвідчена доросла людина.

На розповідь про вибрані твори з великого, як завжди, списку книжок-ювілярів, запросила своїх читачів у староноворічне свято бібліотека-філія №13. На жаль, не всі твори-ювіляри поки ще знаходяться у фонді нашої бібліотеки, але корисну поміч у знайомстві з такими творами нам оказує відділ використання єдиного фонду ЦБС.

    Так сталося і цього разу. Завітавшим до бібліотеки читачам співробітники філії презентували ці книжки і розповіли цікаві факти про написання та видання ціх творів, тобто, історію їх створення, обмінялися враженнями та спогадами від знайомства з цими, вже  класичними і визнаними читачами творами. Цього разу, у святковий вечір, бібліотекарі доповнили цю зустріч розповіддю про письменників, які відзначають свої ювілеї у 2023 році, та на яких із них звернуть увагу у своїх творчих планах на 2023 рік. Співробітники бібліотеки, присвячуют цим митцям свої культурні заходи протягом року. У задумах бібліотекарів - поширене знайомство читачів з життям Еріха-Марії Ремарка, українських жінок-письменниць Ольги Кобилянської та Марка Вовчка, відеорозповідь про Жюля Верна, яку користувачі бібліотечного сайту побачать найближчим часом, та ще декілька імен. Увагу читачів бібліотека спрямовує також і на знакових представників світової культури і науки: у цьому році це будуть Володимир Вернадський, Микола Копєрник, Вінсент Ван-Гог, Квітка Цісик, Вітні Г'юстон. Бібліотекарі прислухались до побажань читачів продовжити творчі літературно-музичні зустрічі у "Аrt-кав'ярні", доповнити авторський краєзнавчий проєкт "⚓ODESSA🇺🇦: declaration d'amur", екскурсії з якого та подорожі містом, так зацікавили і сподобалися читачам у минулому році.

Наприкінці бібліотечної зустрічі, наша спільнота подякувала незмінним і вірним партнерам бібліотеки.

 











 



Немає коментарів:

Дописати коментар