Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

четвер, 22 вересня 2022 р.

Філія №13


   17 вересня у парку Шевченка наша бібліотека провела чергову виїздну зустріч з читачами, присвячену діяльності відомій французькій жінці-модельєру Коко Шанель.

   Наші бібліотекарі детально розповіли про її життя у 20 -30 роки минулого сторіччя.

Це стосувалося і легендарного парфума "СНАNEL #5", маленької чорної сукні, коротких зачісок та засмаги, створення біжутерних колекцій та приголомшливу виставку діамантових виробів, відкриття бутиків в Довілі, Біарріці та у Сполучених Штатах. Розповіли про її участь у створенні вистав Дягілева і Кокто, знайомство і співпрацю з Сержем Лифарем та Жаном Маре, допомогу Стравинському і Пікассо, дружбу с подружжям Серт, поетом П'єром Ріверді та молодим Лукіно Вісконті. Також не забули розповісти про контракт та подорож в Голівуд, де вона створювала костюми для деяких художніх стрічок. Безперечно, читачі з зацікавленістю познайомились з сторінками її особистого життя тих років.

    Сторінки французької преси висвічували її взаємини з герцогом Вестминстерським та після закінчення їх бурхливого роману, творчі та інтимні стосунки з модним дизайнером Полєм Ірібом, якого вона називала значним коханням свого життя.

    У вересні 1939 року Шанель зупиняє роботу своїх ательє у зв'язку з вступом Франції у Другу світову війну та закриває двері свого модного Дома, залишивши тільки продаж своїх парфумів в окупованому Парижі. На деякий час вона, як і тисячі збентежених і переляканих французів, біжить на південь країни від жахів війни.

  Ось таку розповідь почули наші читачі на зустрічі у парку та домовилися не відкладати останню частину розповіді про видатну і суперечливу особу надовго, сподіваючись на нову зустріч з цікавими фактами з життя Шанель.

 











 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар