Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

неділю, 16 січня 2022 р.

 Бібліотека№41

Сучасна українська література


Оксана Сайко «Забута мелодія»

Молода скрипалька Романа у дитинстві дуже боляче переживає смерть матусі, тому, ставши дорослою, не може пробачити батьку нове кохання. Дівчина їде до провінційного містечка й починає працювати в музичній школі. На стриху старого будинку Романа знаходить ноти невідомої мелодії і чужу скрипку. З цього все й починається. Оксана Сайко хоче довести до читача, що багато талановитих людей були репресовані, а їх твори знищені.

Така сумна доля була і у Андрія Дарчинського, автора «Забутої мелодії». Це був дуже талановитий музикант і композитор, але митця терміново заарештовано, а геніальні твори знищено. Романа через багато років намагається повернути втрачене ім’я генія.

Роман «Забута мелодія» - це твір про силу музики, про заздрість, про те, що мистецтво вічне, його не знищити в ув’язненні, у таборах. Геніальні твори  лунають крізь роки, передаючи нам емоції їх авторів, і звертаються до кожного з нас.

У творі Оксани Сайко перетинаються стежки минулого і сучасного, а сам текст насичений міркуваннями про музику, філософськими роздумами про роль мистецтва і сенс життя.

« Музика – абстрактне мистецтво. Вона залежить не стільки від того, що в неї вклав композитор, як від того, що в ній можуть бачити й відчувати…»

Обов’язково прочтіть цей роман, та відчуйте, що «музика складається не лише з незбагненної поезії відчуттів, перетворених на гармонію звуку. Вона зіткана з історій, які кожен, хто її грає чи чує, прочитує так, начебто сам написав їх».

Немає коментарів:

Дописати коментар