Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

неділю, 5 вересня 2021 р.

 Бібліотека №41
Сучасна українська література



Роман Олександра Козинця «Картка Марії» - це дуже цікавий, світлий та філософський твір. Події роману відбуваються впродовж року, а сам текст поділений на 52 глави. Головний герой Влад – неймовірно позитивна людина, яка отримує чарівну картку Діви Марії, що здатна змінити життя. Кожен бачить на картці ті слова, які потрібні саме йому,після цього відбувається розкриття забутих талантів, цінностей, мрій та бажань.

Письменник чудово показує життя пересічних людей, різнобарвні ситуації та характери. В будь-якому з цих літературних портретів читач може упізнати себе, своїх рідних, друзів та знайомих. На жаль, поспішаючи за матеріальними речами, ми забуваємо про свої почуття, бажання, емоції, не бачимо красу природи та духовні якості оточуючих.

«Картка Марії» - красивий роздум про те, що душа людини вічна і має різні втілення, а знання і таланти невмирущі. Кожен з героїв, який отримує від Влада загадкову картку, стає щасливим, бо розкриває внутрішній потенціал і власні духовні бажання. В цьому житті все невипадково, і ми повинні постійно збільшувати кількість добра на планеті, бо тільки тоді станемо щасливими.

 Поняття «Щастя без знижок» - це 100 % щастя, повне і гармонійне щастя. Саме цей зміст автор вкладає в цю фразу. Багато людей вважають, що за все в житті треба платити, в тому числі і за щастя також. Ціна за такий «товар» дуже висока, і треба радіти, що ти сплачуєш рахунок грошима, а не болем, втратами і спокоєм. На радість, такий гіркий кут погляду на людське щастя не стосується цього твору. Олександр Козинець вважає, що щастя заслуговують усі, на відміну від  Воланда М. Булгакова : «Він не заслуговує на щастя, він заслуговує на спокій».

Я впевнена, що будь-який читач цієї книги впізнає щось особисте на сторінках цього твору, зробить висновки і переоцінку власного буття. Добро – постійна константа, життя вічне, мистецтво ніколи не вмирає, а добрі книжки, як ця, рятують нас в складні моменти повсякдення, дають підказки та рекомендації.

«Картка Марії»  - роман, який треба читати і перечитувати. Обов’язково прочитайте його та передайте іншим, як Влад передавав чарівну картку. Ця книга здатна змінити життя. Я рекомендую її  всім тим, хто шукає себе, має загублені мрії чи творчі здібності, цікавиться символікою української писанки, психологією снів, музикою М. Лисенка та малюванням.

Ми постійно шукаємо себе, а книга випадковостей завжди розгорнута посередині, тому треба вірити у нові зустрічі, бо десь на шляхах долі ми колись зустрінемо щастя.

#читай_козинця

2 коментарі: