Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

пʼятницю, 25 червня 2021 р.

 Бібліотека №41

Увага! Цікава книга!


Мішель Шион  «Звук: слухати, чути, спостерігати». Цю працю можна назвати широким дослідженням про звук. Мішель Шион – теоретик кіно, послідовник композитора П. Шеффера. Це – наукова праця про роль звуків у музиці і в літературі, а також у повсякденному житті. Читаючи книгу, дізнаєшся, як звук вміє передавати енергію, чому видатні поети та письменники дуже старанно підбирають фонетичні сполуки для своїх творів, а світові композитори намагалися створити музику, яка стала б акустичною трансформацією того, що ми бачимо і чуємо в житті. Дуже цікавим здається погляд автора книги на сучасні технології. Сьогодення подарувало нам багато гаджетів, які  утворюють різні звукові сигнали, що впливають на конкретні зони нервової системи людини…

 Сучасна електроніка та її робота супроводжується  звуками для того, щоб ми змогли слідкувати за своїми діями чи осмислювати власні жести, коли, наприклад, обираємо ПІН-код в банкоматі, а його звук підтверджує нам, що ми натиснули на клавішу. Це так звана «звукова пунктуація». Новітні технології також дозволяють нам носити з собою цілий звуковий арсенал (музика в авто, навушники у молоді), який ми використовуємо для маскування інших звуків. Крім того, новітні пульти надають можливість увімкнути звук на повну гучність дистанційно, не відчувши дискомфорту. Ми звикаємо до цього.

Вчені спостерігали, що студенти у великих учбових приміщеннях постійно сідають на останні ряди. Це обумовлено труднощами для викладачів, бо вони повинні підвищувати голос. Це пояснюються тим, що молодь звикла до цифрового життя, де не треба враховувати дистанцію, щоб тебе почули.

Це та багато іншого у цікавій книзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар