Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

четвер, 23 січня 2020 р.

Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара
Мандрівка в Країну Дитинства
 Всеволода Нестайка

 23 квітня працівники бібліотеки № 47 і учні 3 класу із своїм керівником Світланою Лікуновою відзначили 90 років з дня народження Всеволода Нестайка. Його  світ - тонкий візерунок дитячої казки від якої неможливо відірватися. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця.

 Всеволод Зінойович Нестайко лауреат багатьох державних і міжнарородних премій. Коли письменнки був маленьким хлопчиком він страшенно хотів швидше вирости і стати великим і дорослим. А коли став дорослим мріяв повернутися у дитинство.
Вікторія Лунгу та Юлія Северюхіна розповіли дітлахам про життя та творчість Всеволода Нестайка. Вікторія Лунгу розробила та представила презентацію про письменника, де були зображені дитячі фото та фото коли письменнк був студентом.
Тетяна Рейда зробила книжкову вистаку, де були представлені книги автора: "Тореадори з Васюківки", "Країна сонячних зайчиків", "Неймовірні детективи" та багато ін. Особливо дітям сподобався фільм за мотивами історій з книги "Тореадори з Васюківки", який був відображений на проекторі.  Діти гучно сміялись з витівок Яви та Івана Реня.
Безумовно, внесок Всеволода Нестайка не тільки в українську дитячу літературу, а й в світову неможливо переоцінити. Недарма книга "Тореадори з Васюківки" включена до
Особливо Почесного списку Андерсена, як один з найвидатніших творів для дітей. Діти з усього світу вдячні Всеволоду Зіновійовичу за його дивовижні казки.

Немає коментарів:

Дописати коментар