Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

середу, 10 липня 2019 р.


Бібліотека № 47 імені Олеся Гончара
Культові книги сучасних українських письменників


Складна історія нашої держави, різноманітні життєві сюжети  та оголена правда сьогодення представлена в кращих творах сучасних українських письменників. Сучасний читач проникається долями головних героїв і пронизує їх через свої серця. 
Марія Матіос «Солодка Даруся» (2004)
 

Мабуть, це єдиний випадок, коли роман удостоєний вищою державною нагородою – Національною премією України імені Тараса Шевченка і став дуже популярним серед читачів. Головну героїню роману весь час переслідує головна біль. Причину слід шукати в далекому дитинстві, яке прийшлось на період Другої світової війни. Авторка описує долі простих людей, які відчули на собі наслідки більшовицького режиму.
 






Люко Дашвар «На запах м’яса » (2007)
 
Люко Дашвар полонила серця читачів своїми гостропсихологічними романами. У своєму романі авторка людину порівнює з хижаком. Сюжет розгортається навколо дівчини Майі, яка хотіла покинути «тваринний світ», де сильніший пожирає слабшого, та знайти забуття. Покинутий хутір серед лісів, - саме те, що треба. Саме тут вона змогла знову повірити в себе . Але чи надовго? Адже потяг до «м’яса» неможливо заглушити, голод витягує з тебе всі сили, вмовляє повернутися до міста й забрати те, що тобі належить.




Володимир Лис «Століття Якова»

У сюжеті роману життя поліського українця, який свій столітній вік пережив владу п’яти держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СССР. У житті старого Якова з’являється дівча-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, - і виринає з глибин пам’яті його кохання, біль втрати, круговерть

Немає коментарів:

Дописати коментар