Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 23 січня 2018 р.

Бібліотека №47 імені Олеся Гончара.
Літературно-музичне свято в бібліотеці №47 імені Олеся Гончара До Дня Соборності.
Тетяна Рейда -завідуюча бібліотекою
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!..
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов’їну."

В історії становлення незалежності і соборності Україниособливе місце займає день 22 січня 1919 рокуколи Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державуСаме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День незалежності і соборності України.

Неоніла Дюкарева і Вікторія Кузнець презентують книжкову виставку

Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми.Ми горді зватися українцями. Поклик рідної землі завжди відчували наші прадіди й діди, ті, хто живе в Україні та кого доля закинула на чужину. І де б не був українець, захвилюється аж до сліз, почувши рідне слово.Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.
Людмила Яковлева(викладач школи №78)-співає  пісні про Україну
22 січня в бібліотеці –філії №47 було проведено літературно-музичне свято до Дня Соборності України «Шлях України до возз’єднання».  Читальний  зал  бібліотеки працівники  прикрасили українською символікою. День Соборності України це- свято рідного краю, свято нашої держави. На захід були запрошенні  пенсіонери  із «Територіального центру соціального обслуговування Київського району» . Бібліотекарі  продемонстрували відеофільм   про Акт Злуки(документальне відео 1919 року).Присутні в залі переглянули історичні документальні кадри про події,які відбувались майже 100 років тому.  Тетяна Рейда розповіла про історичні події ,про важкий шлях нашої  держави до незалежності і соборності ,про єдність українського народу.

Тетяна Рейда ,Ірина Топільська ,Тамара Ігнатьева(член Терріторіального центру соцобслуговування Київського рай)
Лідія Болдинська(вчитель і бібліотекар  школи №78 ) прочитала вірші   про Соборність і нашу неньку Україну ,які написали учні старших класів .Ірина Топільська,Вікторія Кузнець,Неоніла Дюкарева  провели презентацію книжкової виставки «Україна:нема ціни святині дорогій». Людмила Яковлева,викладач 78 школи,підготувала  відео презентацію  про історичних лідерів,які привели Україну до Соборності і проспівала пісні про Україну.
Лідія Болдинська і Людмила Яковлева (викладачі школи№78)
Під час  заходу на екрані  демонструвались відео ролики з піснями Тіни Кароль «Україна-це ти», Катерини Бужинської «Моя Україна», «Молитва». З  словами подяки,  про  проведене свято, висловились психолог центру Тетяна Калієнко і   члени центру -Тамара Ігнатєва,Тетяна Сторчак,Мария Грабовенко,Анастасія Селіщева . Принцип соборності найблагородніший у світі ідеал,до якого прагне кожна нація
Свято закінчилось:"А поговорить!!!"




Немає коментарів:

Дописати коментар