Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

понеділок, 21 серпня 2017 р.

БИБЛИОТЕКА №:47
«Обереги,що губляться в віках»-
 народознавчий захід
Експозиція читачів бібліотеки
Звичаї народу – це ті прикмети, по яких розпізнається народ не тільки в сучасному, але і в його історичному минулому.Народні звичаї охоплюють усі ділянки родинного, громадського і суспільного життя. Це ті неписані закони, якими керуються в щоденних і найбільш всенаціональних справах. Звичаї, а також мова – це ті найміцніші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю.В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, свій родовід, карається людьми і Богом. Він блукає по світі як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу Щоб по-справжньому любити рідний край, бути гідним патріотом своєї Батьківщини, необхідно вивчати його історію, мову, культуру.

21 серпня бібліотека №47 ім.Олеся Гончара сімейного читання  провела народознавчий захїд, об'єднаний у цикл під назвою «Кольори ,що дають надію». Цей  захід передає  настрій наших читачів,які поділились своїми роботами. Це - і вишиванки, ї предмети українського побуту,ї різні статуетки,ї віночки,ї квіти, ї грона калини.  Відкриття народознавчої експозиції «Обереги ,що не губляться в віках», дала можливість всім читачам споглянути і помилуватись  красою що зробили наші  умільці Адже,вивчення історії рідного краю, популяризація традицій, культурних цінностей, надбаних народом протягом століть - одне з найголовніших завдань у нашій бібліотеці .На виставці представлені книги  про наші українські традиції,побут та культуру українського  народу. 
Тетяна Рейда провела огляд книг для   читачів бібліотеки. Особливу увагу привернули книги Тамари Ніколаєвої «Історія українського костюма», Анатолія Мяловицького «Культура побуту-сила нації»,збіркf «Жити-пити».  Сучасним українцям завжди було цікаво, як жили наші предки, які оселі будували, як вони облаштовували свій побут, як харчувалися, що вдягали. Завдяки книгам,  експозиції предметів побуту, ми знайомимося з історією  життя наших предків. Культура - це той великий скарб, національне надбання, що передається від покоління до покоління, примножується, збагачується. Експозицію було відкрито з метою популяризації української книги. Завдяки проведенню таких заходів  діти розуміють, що вони є частинкою великого українського народу, незалежно від національності, що Гімн, Прапор і Герб України є святі символи для українців, що володіння українською мовою є першою ознакою поваги до українського народу.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар