Бібліотеки-філії Київського району м.Одеси:
Філія №12 ім.О.І.Купріна- вул.Фонтанська дорога, 116 тел.0487528345
Філія №13 - вул.Юхима Геллера , 43, тел.0487528346
Філія№41 - вул Інглезі, 5,тел.0487528356
Філія №47 ім.О.Гончара -вул. Люстдорфська дорога,146/1, тел.0487528359

вівторок, 4 липня 2017 р.

Бібліотека №47.
"Конституція України – прапор держави"
  година державності
              «В нас людина кожна знає,      Чим займатись вона має.
                Гарантує нам це право            Головний Закон держави.
                Він дає дорослим й дітям        Вільно ї щасливо жити.
                Всі його повинні знати             І вивчати,й шанувати.
                Звуть закон цей в Україні   -    Конституція країни
З нагоди Дня Конституції України Тетяна Рейда, завідуюча бібліотекою, провела годину державності "Конституція України – прапор держави". До уваги присутніх  була організована книжкова виставка-діалог " Конституція  України- це  Основний  закон держави".

Як у  кожній сімї існують певні  традиції,правила ї норми поведінки,так і в кожній державі є багато правил,за якими живуть люди. Ці правила називаються законами. Всі існуючі закони  підпорядковуються Конституції ,тому що Конституція-це Основний закон держави. Конституція складається  з п’ятнадцяти розділів. Україна- це суверенна ї незалежна держава,демократична ,соціальна держава і правова держава .В Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція  України має найвищу юридичну силу . Державною мовою в Україні є українська мова.


В Україні всі люди вільні й рівні у своїй гідності та правах.Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості,якщо при цьому не права і свободи інших людей.Кожна людина має обов’язки перед суспільством,в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості.Громадяни мають рівні  конституційні права ї свободи та є рівними перед законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар